ACININ ROZETİ DE SİYASETİ DE YOKTUR

0

Yeryüzünde depremden sonra en fazla can ve mal kaybına neden olan afet sel ve taşkınlardır. Sel olayı meskenlerin su altında kalmasına, insanların boğularak ve sürüklenerek yaşamlarını yitirmesine, bazı malların sürüklenerek tahrip olmasına neden olur.

 

Tarım alanlarının gereksiz materyallerle kaplanması, kanalizasyon sularıyla içme sularının karışması, sonucunda salgın hastalıkların baş göstermesi selin başlıca etkileridir.

 

Selin etkileri ise meydana geldiği yörede bulunan ve bu olaylara müdahale etmekle ilgili olan  kamu kurum ve kuruluşlarının vermiş olduğu reaksiyon ile en aza indirgenmeye çalışılır.

 

Düzce'mizde de yakın zamanda sel felaketi meydana geldi ve ne yazık ki 7 canın sel sularına kapılarak, ölmesine neden oldu. Daha da fazla olabilirdi ki çok şükür olmadı. Keşke hiç olmasaydı; ama kaderin önüne ne yazık ki geçilemiyor.

 

Felaketten sonra öncelikle Düzce ve tüm illerdeki kurumlar olay yerine gelerek, arama ve kurtarma çalışmalarına katıldılar. Düzce Valimiz Sayın Zülkif Dağlı başta olmak üzere çalışmaları 24 saat yerinde takip ederek, gerekli ekiplerin sel felaketinin yaşandığı bölgelere kanalize etti. Bu bakımdan Sayın Valimiz takdiri kesinlikle hak etmiştir.

 

Selin etkisinin azalmaya başlamasından itibaren kamu kurum kuruluşlarının yanında tüm STK'lar kendi güçleri doğrultusunda gerekli ihtiyaç ve yaşam malzemelerini temin ederek hızlı bir şekilde olay yerine intikal ettirmişlerdir. Biz deprem yaşamış bir il olarak bu şekilde afetlerde suyun ve temel gıda malzemelerinin ne kadar da hayati bir öneme sahip olduğunu çok iyi biliyoruz.

 

 ANCAK,

 

26-27-28 Temmuz tarihlerinde, sel mağdurları için düzenlenen kermese ilgililerin can separene şekilde mücadele etmesine rağmen özellikle siyasi partiler tarafından pek bir ilgi görmemesi de dikkatlerden kaçmadı. AKP ve MHP teşkilatları kermese gerekli hassasiyeti gösterirken, İyi Parti ve CHP yönetiminin aynı hassasiyeti göstermediği de çok açık şekilde ortadadır. Birkaç gönüllü insan hariç ..

 

Seçim üstü olsaydık bütün partiler o kermeste stand kapmak için birbirleriyle yarış içine girer, çektirdikleri fotoğrafları boy boy kendi sayfalarında paylaşırlardı. Ancak yakın zamanda seçim olmayınca selzedeler yararına yapılan kermes muhalif partisi yönetimleri tarafından pek de ilgiyi görmemiştir.

 

Bu noktada İyi Parti ve CHP'nin STK’lardan sorumlu tarafı yarım kalmıştır. Bu noktada iki partinin de ciddi şekilde özeleştiriye ihtiyacı vardır. Çünkü acının partisi, siyasi rozeti yoktur. Her olaya da oy kaygısı ile değil tamamen hizmet olarak bakmak gerekir. Oysaki acının yaşandığı yere gidip de sel bölgesini yerinde inceledik demek olmaz. Yapılan yardımı fotoğraflandırıp da sel mağdurlarına yardım ettik demek de olmaz. Çünkü dinimizin yaygın anlayışıdır "Bir elin verdiğini, diğer elin görmemesi".

 

Hâlbuki her partinin içerisinde ticaret ile uğraşan yöneticiler mevcut. Bu kermese katkıda bulunabilirlerdi. Sanırım felaketin acılarını tam içlerinde hissedemediler. Ne diyelim Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın ve bu kermeslere de ihtiyaç olmasın.

 

Bu vesile ile sel felaketinde gecesini gündüzüne katarak çalışan Başta Valimiz, Belediye Başkanımız, İl Jandarma Komutanımız, AFAD Müdürümüz ve olay yerine gidip mesai harcamış herkese sonsuz teşekkür ederim. Sel de vefat eden 7 vatandaşımızın da mekanları cennet olur inşallah.

 

Acının ne rozeti ne de siyasi rengi vardır.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)