DÜZCE'DE DEVRİM! Adam yıktı geçti!

0

Göreve geldiği günden beri kendisini destekleyenlerin olduğu kadar desteklemeyen ve eleştiren muhaliflerin de takdirini kazanan Düzce Belediye Başkanı Sn. Faruk Özlü tek atışıyla on hedef vurdu.

İnönü Parkında Yıkım…

Herkesin konuya dair bir cümlesi bir fikri oldu. Olmalıydı da. Şehri ilgilendiren şehrin merkezinde bir yaşam alanı, kontrolsüzce bir yapılanma.

Daha önce sorunlar yaşanmış, dönemin Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından kapatılmış ve kapatıldıktan 15 dakika sonra siyasi yaptırım gücünün ve ikili ilişkilerin başarısı(zlığı) ile açılmak zorunda kalmış, halkın gözü önünde restleşilmiş,  güçler savaşının merkezi olmuş bir yer İnönü Parkı!

Faruk Özlü'nün İnönü Parkındaki Belediyeye ait binaların yıkım kararını alması ve kararlılıkla uygulamaya geçmesi Düzce 'de bir DEVRİM’dir.

Düzce'de bir MİLAT

"Faruk Özlü dokunulmazlara dokunan Adam"

 Adam yıktı geçti!

Yıkarken ve gönüller inşa ederken çok mesajlar verdi anlayana...

Ak Parti yönetimlerinin hasbelkader içinde yer almış kişiler, artık hizmetleriyle çalışmalarıyla Ak Parti teşkilatına artı kazandıracak olanlarla değil de kendilerine rant, menfaat güç kuvvet sağlamak için sırtını teşkilata dayamış, partiden verilen gücü; kitleleri ve insanları maddi manevi ezmek için kullananların sistematiğini yıktı. Bir edinilmiş çaresizliğe son verdi.

Yeniden bir "umut" oldu.

***

Adam yıktı geçti!

‘Düzce'nin menfaatine olan durumlarda yolumuza çıkan engel babamızın oğlu olsa yıkar geçeriz’ dedi ve yıktı.‘Adam olana bu kapıda bir işaret yeter’ dedi yıktı geçti.

Dokunulmaz olanlara dokundu geçti.

Artık herkesin kendini bir sorgulama vakti, bir çeki-düzen verme vakti.

Yıllardır Düzce için bir şeyler yapmaya çalıştık. Şehir güzel olsun yaşanabilir bir kent olsun diye mücadele ettik.  Bazen yapmak değil YIKMAK gerekiyormuş. Bunu da Faruk Özlü 'den öğrendik. Kazanmanın matematiksel hesabı yok.

Adam yıktı geçti!

Kendini Ak Parti himayesi altında gösterip, Ak Partinin gücünü memlekete, şehre hizmet için değil kendi çıkar ve menfaatleri için kullananların saltanatını yıktı!

Ak Partinin çıkış noktasından sapan, rotasından çıkan, rotayı yoldan çıkaran adı Ak kendi kara, kendi kazanan, kazanırken kaybettiren kendi içinde öbekleşmiş pirincin içindeki beyaz taşları, partinin iç düşmanlarını yıktı.

***

Adam Yıktı Geçti!

Yıkmaya kendinden başladı aslında..

Yüksek mevkiiler görmüş, vaktiyle brifing aldığı makama talip olmak.

Halk dilinde talip olmak gibi görünse de aslında atanan bir memur olmaktı. Ve bunun için hayattan geçmek gerekirdi. İşte tamda burada kendinde olan fark etmediği duvarları yıktı.

Faruk Özlü, Düzce'de yaptığı bu devrimle hala bir şeyler değişebilir mi değiştirebilir mi umudunu yaşattı.

Anlatılmaya çalışılan hepimizin canhıraş çığlıklarına sebep olan, değil sorun çözmeyi adımlarıyla hal ve hareketleriyle bir korku imparatorluğu kuran ve yönetimle halkın arasında kalın bir duvar olanların sistemini yıktı.

Yıllardır Düzce halkını, iktidar – muhalefet, öven -yeren herkesi aynı fikirde ilk defa gördüm.

Demek ki neymiş?

Bazen yıkmak gerekiyormuş. Dönüp ardına bakmak gerekiyormuş. Burada yanlış oldu diyebilmek, yanlış olduğunu gördüğünde yolun sonuna gelseniz bile o yanlıştan vazgeçmek gerekiyormuş.

***

Tek Kurşun 10 Hedef

"Adam olana bu kapıda bir işaret yeter" diyerek, partisini itibarsızlaştıran herkese aleni mesajı gönderdi. Meydan okudu.

Düzce varsa Düzce'nin menfaati varsa kararlı duruşlara, yeni yapılanmalara ihtiyaç var.

Bu yıkımın içinde kimsenin fark etmediği bir başka açı daha vardı. Yıkım işlerini verdikleri kişi. Zekai Gün - İyi Parti Düzce İGM 3.sıra adayı.

Bu işleri yapacak, bu işten ekmek yiyebilecek Ak Partinin içinde, Ak Parti yandaşı çok firma varken, Sn Bakan -Yeni Başkan yeni başlangıçlarında “bu şehirde herkes ekmek yiyebilir" diye okuduğumuz farklı ve alışkın olmadığımız bir tutum daha sergiledi.

Diğer yandan Düzce'deki tüm muhalif Siyasi Parti İl Başkanlarından bu yıkım ile alakalı desteklerini belirten açıklamalar gelse de Ak Parti Düzce İl Başkanı Sn. Mustafa Keskin 'den henüz konuya dair bir açıklama gelmedi. Taraf belli etmedi.

Ne şiş yansın ne kebap stratejisi Mustafa Keskin'e ne kazandırır?

 Ve yahut kazandırır mı? Bununda hesabını kendisi yapsın.

Çıkış noktası güzel ve anlamlı olan bu çalışmada başından beri Celal Kasapoğlu ve ekibi gece -gündüz sahada bizzat halkla iç içe çalışmalarda destek veriyor.

 Başlangıç niyetleri  ile sonuçların eşleştiği, kazananın Düzce  olması umuduyla,

" Seçilmişlerin seçenlerine ihanet etmediği, halktan yana, yaşam hakkına saygılı, çevreci bir yönetimle, rant' a karşı tavrını koyduğu tüm çalışmaların devamını dileyerek " teşekkür ederiz Sn Faruk Özlü.

Çok güzel hareketler bunlar!

Adam yıktı geçti !

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)